Täyskorkea saunan lasiseinä

Saunan ja pesuhuoneen väliseinän toteuttaminen täyslasisena on yleistynyt. Useinmiten lasiseinä toteutetaan puolikorkeana, eli oven vieressä olevat lasielementit tehdään puolen seinän korkuisiksi ja seinän alaosa on laatoitettu. Tämä rakenne on siivottavuuden kannalta kiitollisempi varsinkin jos suihku on lasiseinän edessä.

Alas lattiaan asti menevä lasiseinä on näyttävä, tilaa samanaikaisesti yhdistävä että jakava ratkaisu. Suunnitteluvaiheessa on hyvä tiedostaa mitä vaatimuksia ja muutoksia se asettaa lauteille, jotta lopputuloksesta tulee siisti.

tayskorkea-lasiseina-sun-sauna

Valitse riittävän tehokas kiuas!

Täyslasisen etuseinän sauna vaatii kiukaalta enemmän tehoa kuin umpinaisella seinärakenteella toteutettu sauna. Kiinnitä kiukaan tehoon varsinkin silloin kun ollaan mitoituksen ylärajoilla ja valitse tehokkaampi kiuas.   

Lauteen kiinnittäminen ja verhoilu

Täyskorkea lasiseinä yhdistettynä ratkaisuun jossa kiuas integroidaan jalkalauteeseen, tai ratkaisuun jossa istuinlauteen on suunniteltu menevän aina väliseinään asti aiheuttaa myös pientä pohdintaa. Normaalisti esimerkiksi vastakkain istuttavissa lauteissa kiuas on integroitu keskelle peräseinää ja ovi on keskellä etuseinää istuin- ja jalkalauteen rungon kiinnittyessä saunan oviseinään.

Etuseinän ollessa kokonaan lasia siihen ei voida kiinnittää laudetta. Laude kannattaa päättää noin 50 mm ennen lasitusta siivouksen helpottamiseksi. Kaunis lopputulos saadaan suojaamalla lauteen pääty välitilan ritilöillä alas lattiaan asti, tällöin pesuhuoneen puolelta ei näe suoraan lauteiden alle saunaan päin katsoessa. Alalauteeseen jakkara-aukon reunoihin tulee molemmin puolin myös lisäjalat tukemaan laudetta lattiasta. 

Pukuhuoneen lasiseinä ja sävyvaihtoehdot

Yleisin käyttökohde/sijoituspaikka täyskorkealle lasiseinälle on saunan ja pesuhuoneen välinen seinä. Täyskorkeaa lasiseinää voidaan kuitenkin käyttää myös pesuhuoneen ja pukuhuoneen välissä, tähän sijoitettu seinä toteutetaan monesti etsatulla eli satiinilasilla jonka läpi ei näy mutta joka päästää valon lävitseen. Yksittäistä lasielementtiä voidaan käyttää myös suihkuseinänä esimerkiksi suihkun ja wc:n ollessa samalla seinällä. Suihkuseinää ei kannata kiinnittää alas lattiaan tai ylös kattoon asti, parempi ratkaisu saadaan jättämällä se molemmista päistä "auki" ja kiinnittämällä lasi seinään kiinni saranoilla. Ratkaisu on turvallinen ja siivottaessa lasi voidaan kääntää sivuun. Esimerkiksi jos liikkuessasi pesuhuoneessa vahingossa törmäät suihkuseinäkkeeseen antavat saranat kääntyvät eikä seinäkiinnikkeiden periksiantamista tapahdu niin herkästi kuin "joustamattomilla" kiinnikkeillä toteutetussa ratkaisussa. 

satiini-lasiseina

Täyslasisiin väliseiniin ja suihkuseiniin löytyvät samat sävyvaitoehdot kuin karmittomiin oviimme ja puolilasiseiniin. Käytetyimmät sävyt ovat pronssi, kirkas, savunharmaa sekä etsatut lasit. Kysy rohkeasti lisää vinkkejä asiantuntijoiltamme!