Laudemateriaalit

materiaalit

Sun Saunan laude- ja paneelimateriaalit: 

Saunan laudemateriaaleina käytetään pihkaamattomia lehtipuita, suosituimmat ovat tällä hetkellä lämpökäsitelty haapa, lämpökäsitelty tervaleppä ja tervaleppä. Käytetyin laudepuu on 28*90 mm , mutta leveämpiäkin on saatavana kuten 28*120 mm ja 28*140 mm. Lauteiden rungot tehdään käyttöympäristön vaatimisten mukaisesti teräs- tai havupuurunkoisina. Lämpösitellyt laudemateriaali vaihtoehdot ovat suosittuja niiden hyvän käyttökestävyyden ja kauniin värinsä vuoksi.

Kaikki Sun Saunan käyttämä puumateriaali on A-laatuista ja puusepänkuivaa eli heti asennusvalmista ilman kosteuden tasaamista. 

Sun Saunalla on varastossa mittalajiteltu puutavara hukkaan menevän arvokkaan puumateriaalin määrän minimoimiseksi. 

  • Jättiläistuija - Väri vaihtelee tummanruskeasta kellertävään. Selkeät värisävyjen vaihtelut tekevät puun pinnasta elävän, ja puu kestää hyvin saunaolosuhteita. Huokoisen rakenteensa ansiosta se on kevyttä eikä tunnu epämiellyttävän kuumalta. 
  • Tervaleppä - Kaunis vaalea materiaali, maltillinen syykuvio. Väri vaihtelee punertavasta punaruskeaan. 
  • Lämpökäsitelty tervaleppä - Lämpökäsitellyn puun väri on kauniin ruskea. Sävyerot ovat pienempiä kuin lämpökäsitellyssä haavassa. Lämpökäsitelty tervaleppä on muotonsa pitävä, lahonkestävä ja myrkytön, koska sen valmistusprosessissa on käytetty vain vesihöyryä ja lämpöä.
  • Lämpökäsitelty haapa - lämpökäsitellyn puun väri on kauniin ruskea, hieman kellertävä. Selkeät värisävyjen vaihtelut tekevät puun pinnasta elävän. Lämpökäsiteltyhaapa on muotonsa pitävä, lahonkestävä ja myrkytön, koska sen valmistusprosessissa on käytetty vain vesihöyryä ja lämpöä.
  • Lämpökäsitelty tervaleppä DARK - Huom! Vain paneeleissa. Väri on tummanruskea. Sävyerot ovat pienempiä kuin lämpökäsitellyssä haavassa. 
  • Lämpökäsitelty magnolia - Väri vaihtelee tummanruskeasta vaaleanruskeaan, mutta kokonaisuus on tummempaa kun haavassa tai lepässä. Lämpökäsitellyssä magnoliassa on kaunis, elävä syykuvio. 
  • Haapa - Käsittelemätön haapa on hyvin vaalea ja tasasävyinen materiaali. Haapaa on saatavana vain paneelina.