Saunan valaistus

SunSauna-004106 copyKuituvalot luovat tunnelmaa saunaan

Saunan tunnelmalliseen valaistukseen riittää epäsuora, puun pinnasta heijastuva valaistus. Viihtyisässä saunassa saunavalaisin ei näy. Valo tuodaan sinne missä sitä tunnelman ja turvallisuuden vuoksi tarvitaan!

Kuituvalaisin toimii saunan valaistuskäytössä parhaiten, sillä kuidut kestävät hyvin saunan korkeita lämpötiloja ja ovat lähes vapaasti sijoiteltavissa saunatilaan.

Uusissa saunan kuituvalaisimissamme on valonlähteenä markkinoiden paras pitkäikäinen ja laadukas Greenin led-polttimo.

Saunan valaistuksen suunnittelu kannattaa hoitaa hyvissä ajoin jotta valaisimien vaatimat sähkönsyötöt saadaan asennettua oikeisiin kohtiin ja rakenteiden alle.

Saunan valot kätevästi lauteeseen integroituna

Sun Saunan suunnittelema ECO-mallin saunan kuituvalaisin on helppo asentaa lauteen asennuksen yhteydessä. Jos sekä laude että saunavalaisin tulee meidän kauttamme, istuimen etureunaan on jo tehtaallamme jyrsitty valmiiksi kuitu-ura. Kuidut pysyvät näin kätevästi piilossa lauteen rungossa, ja asentaessa täytyy vain määrittää kuitujen ulostulojen reiät lauteisiin.

Ratkaisussamme saunavalaisimen projektori ja muuntaja voidaan asentaa kätevästi saunan sisäpuolelle, lauteiden alle, jossa lämpötila ei nouse liian korkeaksi led-polttimolle. Sekä projektori että muuntaja ovat lämpö- ja roiskevesisuojatussa kotelossa (1P44-suojausluokitus). Laudekuituvalaisimen valoteho on säädettävissä mekaanisen himmentimen avulla sopivaksi. Sun Saunan saunan valaisimet ovat myös täysin äänettömiä ja kuituvalaisimen valoteho säilyy hyvänä pitkään!

Valaisin on myös jälkiasennettavissa, sillä laudevalaisimen asennus ei vaadi paneeleiden vaihtoa.

Laudekuituvalaisinta on saatavana myös Plus-sarjana jossa on yksi kuitu kiuaslinssillä. Kattokuidun asentaminen vaatii paneeleiden irrotuksen.

Kattovalaisin saunan lisävalaistuksen luojana

Saunan valaisinmallistostamme löytyy ratkaisu myös katosta tulevalle valaistukselle. Saunan kattokuituvalaisinsarja sopii lisävalaistukseksi lauteeseen tulevan laudekuitusarjaan. Useammalla kuidulla varustettu kattosarja voi toimia myös saunan päävalaisimena. Sitä voidaan käyttää tehostevalona kiukaan yläpuolella (kiuaslinssillä) sekä sisutus- tai koristekiviseinien valaisemiseen. 

Saunagalleria  Pyydä tarjous  Tutustu esitteeseen

Saunan laudevalaisin

Sun Saunan ECO-laudekuituvalaisin koostuu muuntajasta, projektorista ja valokuitunipusta. Valonlähteenä lähteenä toimii markkinoiden paras CREE:n led-polttimo, joka keskittää valon tehokkaasti kuituun. Kuidun välityksellä valo johdetaan haluttuun kohteeseen. Kuituvalaisimen et [...]

» Lue lisää

Saunan kattokuituvalaisin

Kattoon asennettavat saunan kuituvalot ovat olennainen osa valaistusta. Kattokuituvalaisin sisältää kiukaan valaisemiseen tarkoitetun kiuaslinssin.  Kattokuiduilla voidaan valaista laudetta, seinäpaneeleita tai kiukaan takana olevaa sisustuskivi- tai koristekiviseinää. Sijoitte [...]

» Lue lisää

Löylylähde – valaistu vesikiulu

Laudetasoon integroitu löylykiulu ns. löylynlähde on näyttävä ”piste iin päälle” saunansisustuksessa. Löylynlähde voidaan asentaa sekä ylä- että alalauteeseen. Sen pohjassa on näyttävä kivikuviointi ja kaksi paikkaa kuituvaloille. Voit vetää kuidut kiululle suoraan la [...]

» Lue lisää