Saunan laudevalaisin

Sun Saunan ECO-laudekuituvalaisin koostuu muuntajasta, projektorista ja valokuitunipusta. Valonlähteenä lähteenä toimii markkinoiden paras CREE:n led-polttimo, joka keskittää valon tehokkaasti kuituun. Kuidun välityksellä valo johdetaan haluttuun kohteeseen. Kuituvalaisimen etuna ovat pitkäikäisyys ja lähes vapaa sijoittelu löylyhuoneessa.

Laudekuituvalaisin soveltuu asennettavaksi myös pelkän lauteen vaihdon yhteydessä, sillä sen asentaminen ei vaadi paneeleiden vaihtoa.

Äänetön projektori ja muuntaja ovat lämpö- ja roiskevesisuojatussa kotelossa, ja ne on hyväksytty asennettavaksi saunan lauteiden alle. Laudekuidut ovat halkaisijaltaan 3 mm paksuja, ja ne voidaan katkaista sopivan mittaisiksi asennuksen yhteydessä.  

Sauna valaisinkoot

 • ECO-laudekuituvalaisimessa on led-polttimo. Sen sähkönkulutus on noin 1/10 tavalliseen halogeeniin verrattuna ja polttimon kestoikä moninkertainen. Valaisimessa on erillinen muuntaja ja projektori, joten sen sijoittaminen on vapaampaa ja asennus helpompaa. ECO-malleja löytyy 10-, 16-, 22-, 32- ja 44-kuituisina laudekoon mukaan.
 • EcoPlus-sarjasta löytyy kiukaan valaisemiseen tarkoitettu lasinen kattokuitu, jonka pituus on 5 metriä. Kuidun päässä on linssi joka keskittää valon kiukaaseen.

Laudevalaisimen kuitujen määrä:

 • 10-kuituinen valaisin sopii suoraan lauteeseen. Kuitujen pituus 1,4–2,0 m.
 • 16-kuituinen valaisin sopii pieneen L-lauteeseen. Kuitujen pituus 1,4–2,6 m.
 • 22-kuituinen valaisin sopii isoon L- ja pieneen U-lauteeseen. Kuitujen pituus 1,4–3,2 m.
 • 32-kuituisessa valaisimessa on kaksi 16-kuitusta projektoria. Valaisin sopii isoon U-lauteeseen tai vastakkain istuttavaan lauteeseen. Kuitujen pituus 1,4–2,6 m.
 • 44-kuituisessa valaisimessa on kaksi 22-kuitusta projektoria. Valaisin sopii isoon U- tai vastakkain istuttavaan lauteeseen. Kuitujen pituus 1,4–3,2 m.

Osta laudevalaisin verkkokaupasta

Laudevalaisimen asennus

Valaisimen kuitujen määrät ja mitat on suunniteltu Sun Saunan lauteisiin sopiviksi. Kuidut asennetaan lauteisiin jo tehtaalla jyrsittyyn kuitu-uraan ja selkänojaan. Näin kuidut ovat näkymättömissä eivätkä vaikeuta lauteen siivoamista. Sun Saunan lauteiden ja valaisimen ostajalle kuitu-ura sisältyy valaisimen hintaan (arvo 30 euroa).

Asennuksen yhteydessä kuiduille porataan reiät selkänojaan ja ylälauteen etureunaan paketin mukana tulevan poraussapluunan avulla. Selkänojaan tulevat kuidut voidaan asentaa joko paneeleiden alle tai pinta-asennuksena.

Valaisinpaketti sisältää aina tervaleppäisen peitelistan, jolla voidaan peittää nurkasta selkänojan alle viety kuitunippu. Varmistathan ennen paneelien asennusta, että sähkömies tietää mihin valaisimen projektorille tuleva syöttöjohto sijoitetaan lauteen alla.

laudevalo valiritila kuitu-ura popup Yksityiskohtia DSC9825 popup

 1. Laudevalaisimen kuiduit asennettuna selkänojaan.
 2. Laudevalaisimen kuiduit asennettuna ylälauteen etureunaan osoittamaan alas kohti alalaudetta.
 3. Ylälauteen runkoon jyrsitään ura saunavalaisinsarjan koteloa varten.
 4. Kiuaslinssillinen ECO+ kuituvalosarja sisältää myös kiukaan yläpuolelle kattoon sijoitettavan kuidun ja linssin.

Sun Sauna Asennusohje Laudevalaisin ECO     Sun Sauna Asennusohje Laudevalaisin ECO plus (kiuaskuitu)