Saunaremontti ja uuden saunan rakentaminen

Sun Sauna on saunojen ammattilainen, olemme tehneet saunoja jo 20-vuotta. Meiltä saat yksilölliset saunat, ammattitaidolla toteutettuna helposti ja vaivattomasti. Suunnittelemme jokaisen saunan sisustuksen asiakkaan kanssa yhdessä tarpeiden ja toiveiden mukaan, tilan mahdollisuudet huomioiden. Saunaremontin suunnittelu kannattaa tehdä huolella!

Laadukkaat materiaalit yhdistettynä ammattitaitoiseen suunnitteluun ja huolelliseen toteutukseen takaavat laadukkaan lopputuloksen josta on iloa vielä vuosienkin jälkeen, olipa kyseessä saunaremontti tai uuden saunan rakentaminen. 

Tällä sivulla olevissa ohjeissa on huomioitu hyvän rakennustavan mukaiset suositukset ja pitkä kokemuksemme saunojen rakentamisesta ja remontoinnista.

talo valmis2

Saunaremontin teettäminen

Sun Sauna tekee saunaremontit avaimet käteen periaatteella. Teemme aina kirjallisen tarjouksen jossa on eritellyin hinnoin kaikki materiaalit, lauteet, valaisimet, kiukaat ja työ. Etukäteen tehdyn kirjallisen urakkasopimuksen ansiosta saunan remonttikustannukset pysyvät suunnitellulla tasolla. Sopimuksessa määritellään aina urakkarajat. Jos asiakkaalla on haluja tehdä esimerkiksi purkutyöt itse tämä onnistuu. Sun Saunan saunaremontin tekijät ovat alansa parhaita ammattilaisia. Tarvittaessa opastamme myös asiakkaamme saunaremontin tekijöitä tuotteidemme asennuksessa.

Yleensä höyrysulku ja koolaukset kannattaa vaihtaa paneelinvaihdon yhteydessä, niiden kustannusvaikutus on pieni ja näin varmistetaan kosteustekninen toimivuus. Uuden höyrysulun vaihdon yhteydessä tarkistetaan eristeiden kunto.

Lauteet valmistamme tehtaallamme valmiiksi mittojen mukaan, näin saatte aina tasalaatuiset tuotteet saunaanne.

Saunaremontissa paikanpäällä tehty työ oikeuttaa kotitalousvähennykseen.

Tee itse saunaremontti

Saunan remontointi on kohtuullisen yksinkertainen remontti ja saunaremontin voi tehdä myös itse. Lauteiden ja seinäpaneelien vaihto onnistuu jos löytyy hieman nikkarointitaitoa ja aikaa. Hyvällä sirkkelillä, paineilma- tai sähkönaulaimella ja akkukoneella pääsee jo pitkälle. Valmiiksi mittoihin tehdyllä lauteella saa itsetehtyynkin saunaremonttiin laadukkaan loppusilauksen.

Tee se itse saunanremontointi ei vaadi märkätilasertifikaatteja lukuun ottamatta mahdollista lattian vesieritystä ja onnistuu normaalit kädentaidot omaavalta henkilöltä. Sähkötyöt ja LVI-venttiileiden säädöt on syytä jättää ammattilaisen tehtäväksi.

Saunan remontoinnissa, kuten muissakin kodin remonteissa suunnittelu on tärkeässä osassa. Suunnittelussa hyvä apuväline on verkossa toimiva saunansuunnitteluohjelmamme.

Materiaalivalinnat oman sisustustyylin mukaan

Materiaali- ja laudemallivalintoja kannattaa miettiä omien mieltymysten ja talon sisustustyylin mukaiseksi. Laadukkailla materiaaleilla ja ajattomilla valinnoilla tehdyt saunatilat näyttävät hyvälle vielä vuosienkin päästä.

Sun Saunalla on varastossa valikoidut, korkealaatuiset saunan rakennustarvikkeet jotka saadaan työmaalle nopeallakin toimitusajalla.

Valittujen erikoismateriaalien saatavuus ja toimitusajat kannattaa varmistaa jo ennen saunan purkamista, jotta tilaukset voidaan tehdä ajoissa eikä remontti veny tarpeettoman pitkäksi. Laudepuun valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota ulkonäön lisäksi saunan käyttöön. Kovassa käytössä olevaan saunaan ei kannata valita laudepuuksi vaaleimpia vaihtoehtoja joissa käytön jälki näkyy herkästi.

materiaalit

Saunaremontin budjetointi ja laadukas lopputulos

Seinärakenteiden mahdollisen korjauksen lisäksi lauteen tekeminen on oikeastaan ainoa työvaihe jonka kestoa remontissa on vaikea arvioida. Kun tehdään yksittäiskappaletta jota ei ole aikaisemmin valmistettu, suunittelu ja tekeminen voivat viedä yllättävän pitkän ajan. Käytettyyn aikaan vaikuttavat myös lauteelle asetetut laatuvaatimukset. Tehtäessä vaatimattomampaa kesäsaunaa ei laatutason välttämättä tarvitse olla yhtä korkea kuin nykyaikaisen omakotitalon saunassa.

Varmistaaksesi laadukkaan lopputuloksen ja saunan remontin budjetissa pysymisen ovat mittatilauslauteet hyvä ratkaisu. Valmiiksi oikeisiin mittoihin tehtyjen lauteiden asentaminen tapahtuu vajaassa päivässä. Ajanmukaisilla koneilla saunaverstaalla ja ammattilaisen tekemänä laatu on parempi eikä hintakaan ole korkeampi kuin paikalla tehtynä. Tämä viimeistely on juuri se joka jää näkyviin ja jota onnistuneeseen lopputulokseen vaaditaan.

Kauniin lopputuloksen lisäksi Sun Saunan lauteiden huolto ja siivottavuus huomioidaan aina jo lauteita suunniteltaessa ja kaikki lauteemme ovatkin aina purettavissa siivousta ja huoltoa varten.

Saunan seinärakenne

Seinärakenteista ja hyvistä rakennustavoista on hyvä tietää ainakin perustiedot vaikka olisitkin teettämässä saunaremonttia ammattilaisella. Näin varmistat että remontti tehdään varmasti asiallisin ja oikein rakentein. Katso oikeat saunan seinärakenteet eri seinätyypeille alla olevista linkeistä.

Suunnitteluohjelma Saunan seinärakennekuvat

Uudisrakennuksen ja uuden omakotitalon sauna

Uudiskohteissa kannattaa huomioida että seinärakenteet vaikuttavat saunan mitoitukseen, pohjapiirustuksissa mitat saatetaan ilmoittaa runkomittoina ja pienissä tiloissa eristyksen vaatima 150-200 mm tila vaikuttaa yllättävän paljon siihen millaiset lauteet tilaan on mahdollista toteuttaa.

Tarpeita ja toiveitasi vastaavan mitoituksen voit varmistaa tekemällä suunnitelman saunastasi verkossa toimivalla suunnitteluohjelmalla. Samalla saat tarkan hinnan saunapaketillesi.

Saunaremontin hinta

Saunaremontin hinta on hyvin kohtuullinen esim. keittiö ja kylpyhuoneremontteihin verrattuna.

Saunaremontin kustannukset riippuvat tietenkin saunan koosta, valituista materiaaleista ja lauteen mallista. Kustannusarvion saunaremontista saatte helposti ja nopeasti suunnitteluohjelmamme kautta tai käymällä myymälöissämme, tietenkin veloituksetta.

Tarvittaessa teemme tarjouksen myös ns. avaimet käteen tehtävästä saunan remontoinnista. Normaalin omakotitalon saunaremontin hinta ilman materiaaleja on n. 2000 €. Tämä pitää sisällään eristyksen ja höyrysulun vaihdon, koolaukset, paneloinnin, lauteen ja laudevalaisimien asennuksen (ei kytkentää, jonka tekee sähkömies). Saunaremontti kestää 2-5 päivää ja paikalla tehty työ on kotitalousvähennyskelpoista.

Lähetämme laskun vasta sitten kun saunatarvikkeet ovat toimitettu tai kun olette hyväksyneet saunan asennuksen.

OHJEET:

Saunan rakentaminen  Kotikylpylän asennusohjeet

Taloyhtiön saunaremontit

Sun Sauna valmistaa lauteet myös taloyhtiöille ja tekee saunaremontteja taloyhtiöiden saunatiloihin. Taloyhtiön yhteisösaunoissa käyttöympäristö on aivan erilainen kuin normaaleissa huoneisto saunoissa. Nämä vaatimukset on otettava huomioon kun valmistetaan lauteita ja tehdään remonttia. Päivittäisestä käytöstä johtuen taloyhtiön saunan on kestettävä huomattavasti kovempaa rasitusta ja siivottavuus on oltava helppoa. Sun saunan Swing-Clean laudejärjestelmä metallirungolla, ylös nousevilla lauderalleilla ja purettavalla rungolla on oikea ratkaisu taloyhtiöiden saunoihin.

Lue lisää Swing Clean - laudejärjestelmästä