Saunanhoitotuotteet

Saunaa käytetään nykyisin lähes päivittäin, joten kylpytiloissa käytettävät puu- ja lasimateriaalit ovat äärimmäisessä rasituksessa. Ohjeiden lisäksi Sun Sauna tarjoaa saunan hoitoon myös hoitotuotteita.

Hoitosetti 2

Lauteen hoitopaketti

Saunaa käytetään nykyisin lähes päivittäin, ja siksi saunatiloissa käytettävät puumateriaalit ovat äärimmäisessä rasituksessa. Puun kuivatislautuminen nopeutuu yli 70 asteen lämpötiloissa, mikä edistää materiaalien halkeilemista ja tikkuuntumista ajan myötä. Sen lisäksi kylpytilojen jatkuvat kosteusvaihtelut, kastuminen ja kuivuminen, edesauttavat ilmiötä.

Sun Saunan lauteisiin hoitamiseen tarkoitettu laudesuoja on lauteita likaantumiselta ja kosteudelta suojaavaa parafiiniöljyä. Kasvipohjaiset öljyt eivät sovellu tähän käyttötarkoitukseen, sillä biologisesti hajotessaan ne saattavat nopeuttaa homesienen kasvua. Puupintojen turhaa kastelua tulee välttää muutoin kuin pesun yhteydessä, ja saunan kuivaaminen käytön jälkeen estää sieni- ja homekasvustojen syntymisen. Kiuasta suositellaan pidettäväksi päällä n. 30 min saunomisen jälkeen. Lisäksi jakkara kannattaa aina nostaa ylälauteelle kuivumaan.

Lauteiden hoitopaketti sisältää kaksi pulloa Sun Saunan laudesuojaa, Sun Saunan lauteiden pesuaineen ja kahvallisen pesusienen. Parafiiniöljyä sisältävä laudesuoja levitetään istuin- ja jalkalauteisiin. Öljy syventää puun omaa väriä, joten sen vaikutusta kannattaa kokeilla ensin esim. lauderallin alapuolelle. Saunan pesu kannattaa tehdä 1-2 krt kuussa ja saunan hoito 4-8 kk välein.

lasihoitoLasiseinän ja -oven hoitopaketti

Saunan lasioviin sekä -seiniin veden mukana tuleva kalkki kiinnittyy tiukasti ellei lasia huuhdella ja kuivata lastalla saunomisen jälkeen lattioiden kuivaamisen yhteydessä. Jos kalkki on päässyt kiinnittymään lasiin, hiovat savivalmisteet sopivat hyvin kalkin poistoon.

Lasiseinän ja -oven hoitopaketti sisältää yhden purkin savivalmistetta ja pesusienen sekä lasin hoito-ohjeet. Savivalmiste sopii erinomaisesti myös laatta- ja teräspintojen puhdistamiseen.